Handgrasmaaiers

Je ziet ze steeds minder nu elektrische grasmaaiers goedkoper en compacter worden, toch valt er veel te zeggen voor de aankoop van een goede handgrasmaaier.

Een handgrasmaaier maait het gras met behulp van een messenrol die zodra je begint te duwen ronddraait in een kooi. Tussen het ronddraaiende mes en een het vaste blad van de kooi zit een dusdanige ruimte dat het gras hier in gaat en vervolgens als het ware wordt geknipt. Deze manier van maaien heeft als groot voordeel dat er een mooie snede aan het uiteinde van het gras ontstaat in tegenstelling tot bijvoorbeeld de cirkelmaaier waar het gras meer afgehakt dan afgeknipt wordt.

Verschillen tussen handmaaiers

Alle waar naar zijn geld gaat ook op voor handgrasmaaiers. De hoeveelheid messen en de kwaliteit hiervan bepalen voor een groot gedeelte hoe mooi het gazon eruit zal zien en hoelang de maaier mee gaat.

Bij iedere handgrasmaaier is de maaihoogte te verstellen. Het verschil zit hem in het bedieningsgemak hiervan. Is bij de ene handgrasmaaier met de druk op een knop de maaihoogte te regelen, bij de andere moet je met speciaal gereedschap aan de gang. Omdat voor een mooi gazon het wenselijk is de maaihoogte af en toe te variŽren is het zinvol hier goed naar te kijken. Een variabele maaihoogte tussen 3 cm en 6 cm is in de praktijk voldoende.

Voordelen handgrasmaaier

Nadelen handgrasmaaier